Als je in Nederland verkouden bent of longklachten hebt, betekent het niet automatisch dat je het nieuwe coronavirus hebt. Het kan ook gewoon een griep- of een ander verkoudheidsvirus zijn. (kijk voor meer informatie opThuisarts- Coronavirus)

Heeft u twijfels, ga dan niet naar de huisarts, de huisartsenpost of de Eerste Hulp toe vanwege mogelijk besmettingsgevaar. Kijk voor meer informatie op: RIVM- Coronavirus

Inwoners van Brabant, wordt gevraagd om bij verkoudheid, hoesten of koorts binnen te blijven tot de klachten over zijn. Patiënten ouder dan 70 jaar en patiënten met chronische medische aandoening, zoals een longziekte, diabetes of hartproblemen wordt gevraagd zoveel mogelijk openbare plaatsen en mensen met verkoudheid te mijden.

Neem telefonisch contact op met de GGD als je onderstaande vragen met JA kunt beantwoorden:
– Ik heb koorts (ten minste 38 graden Celsius) én ik heb tenminste één van de volgende verschijnselen: hoesten en/of kortademigheid.
EN
– Mijn klachten zijn ontstaan binnen 14 dagen na terugkomst uit een corona risicogebied OF na contact met een gediagnosticeerde corona-patiënt

Houd er rekening mee dat de wachttijden aan de telefoon bij de GGD, huisarts en huisartsenpost momenteel langer zijn dan u gewend bent.

Belangrijke informatie om het Corona-virus te voorkomen:

Probeer te voorkomen dat u virussen krijgt of aan anderen geeft:
• Was uw handen vaak met zeep.
• Nies en hoest in uw elleboog.
• Gebruik papieren zakdoekjes.

Meer informatie vindt u op:

http://thuisarts.nl

en

http://RIVM.nl

© 2019 - Huisartsen-teteringen.nl